LASTEN RAISKAAJAT TUOMIOISTUINTEN ERITYISSUOJELUKSESSA

Tiedotusvälineet kertovat parhaillaan (7-8.4.09) erityistutkimukseen perustuen, kuinka olemattomia ”rangaistuksia” tuomioistuimet antavat lasten raiskaajille ja seksuaalisille hyväksikäyttäjille. Nämä iljetykset selviävät usein ilman päivänkään rangaistusta!

Häpeällisen pohjanoteerauksen teki Kauhajoen käräjäoikeus: 16-vuotias sieppasi pyörätiellä kulkevan 8-vuotiaan tytön ja raiskasi tämän viereisessä autiotalossa kolme kertaa. Tuomio: ei päivääkään vankilassa, vaan vain ehdollinen ”rangaistus”!

Tuollainen ns. ehdollinen rangaistus ei ole mikään rangaistus, vaan pelkästään naureskelun aihe rikollisille. Eihän kyseinen seksuaalirikollinen istu päivääkään vankilassa, jos hän osaa muutamana lähivuonna välttää uuden rikoksen tai uuden kiinnijoutumisen.

Seksuaalirikollisten nauttima erikoissuojelu on käsittämätöntä epäoikeudenmukaisuutta. Rikoksen lapsiuhria ja hänen omaisiaan se loukkaa pohjattomasti: raiskaaja kävelee seuraavana päivänä kadulla vastaan, vapaana miehenä. Tämä loukkaa myös meidän muiden eli kansan oikeustajua syvästi.

Tuomioistuimilla ei kuitenkaan olisi mitään pakkoa päästää näitä rikollisia ehdollisilla eli olemattomilla rangaistuksilla. Laki sallii myös kunnon tuomiot. Tuomioistuinten asenteissa on jotain vialla. Ne ovat jämähtäneet 1970-80-lukujen ”liberaalille” kriminaalipoliittiselle linjalle. Linjalle, joka nykyisissä muuttuneissa oloissa on pelkkää linjattomuutta.

Ehdollisilla ”rangaistuksilla” ei ole mitään yleisesti estävää vaikutusta, siis vaikutusta, että tieto rangaistustuomioista estäisi muita kieroutuneita ryhtymästä seksirikoksiin. Päinvastoin: tokihan heitä rohkaisee tieto, että ensimmäisestä lapsiin kohdistuneesta seksirikoksesta pääsee suurella todennäköisyydellä ilman mitään todellista rangaistusta.

Seksirikollisten lisäksi näistä olemattomista ”rangaistuksista” riemuitsee valtiovarainministeriö. Vankilapäivät eivät ole yhteiskunnalle ilmaisia. Siksi valtiovarainministeriö on tyytyväinen, kun seksirikolliset saavat vapaasti kävellä joukossamme, seuraavaa uhria ehkä etsien. Kansalaisten turvallisuudesta viis!

Oikeusministeri Brax voisi herätä ottamaan vahvan linjan ja tiukasti ohjaavan otteen, jolla korjattaisiin lepsu laki ja sen sallima onneton tuomioistuinkäytäntö. Kyllä Suomessa todellistakin suojaa raiskauksilta ansaitsevat sekä lapset että myös muut naiset kuin vihreät naiset.

erkkihavansi
Perussuomalaiset Kerava

oikeustieteen professori (eläkkeellä). Keravan kaupunginvaltuutettu 2013-2016, valtuustoryhmän puheenjohtaja. Sivutoiminen renki vaimon metsätilalla (Ruokolahti), vaarin virassa yhdelletoista 2-21-vuotiaalle (2015). Shakki-intoilija. http://www.erkkihavansi.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu