Erkki Havansi

Ilmoittaudun täten Kokoomuksen puheenjohtajakisaan!

Kovin naurettavaa, miten Kokoomuksen ilmiselvät puheenjohtajakisan kärkiehdokkaat kursailevat, kiertelevät ja ovat pohtivinaan, lähteäkö mukaan kisaan. Kaikkihan tiedämme, mihin tulokseen kärkinelikko Orpo, Stubb, Vapaavuori ja Virkkunen (aakkosjärjestys!) piakkoin päätyy "pohdinnoissaan".

Rohkaistakseni heitä tulemaan ulos kaapeistaan ilmoittaudun täten kisaan. Toivottavasti saan kilpailijoita.

En kylläkään ole Kokoomuksen jäsen enkä aio ollakaan. Pysyn perussuomalaisena ja edellen myös ehdolla EU-parlamenttiin. En tiedä, vaatiiko Kokoomuksen säännöt ehdokkailta puolueen jäsenyyttä. Voi siis olla, että puheenjohtajatieni kaatuu (jo) siihen.

Jos ehdokkuuteni kaatuu jäsenkirjan puuttumiseen, siirrän kannatukseni Orpolle ja (90-luvun aikaiselle tenniskaverilleni, kovalyöntiselle) Vapaavuorelle, tasan 50-50. Stubb ja Virkkunen sen sijaan on syytä saada pois kotimaasta, Brysseliin. Stubbin kotimainen osaaminen on puutteellista, ja Virkkunen puolestaan on kotimaassa ehtinyt jo kylliksi vaurioittaa (edellisen hallituksen opetusministerinä) korkeakoululaitosta ja nyt kuntia.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kyllä nyt tulee kova kisa ja taiston tuoksinta! Varmaan näemme perinteiset junttaporukatkin tässä ajan myötä. ;)

Antti Jokinen

Minusta he ovat kaikki hyvin keskinkertaisia. No Orposta en vielä tiedä, hiukan liian nuori ja kokematon vielä mielestäni. Vapaavuori, Virkkunen ja Stubbi ovat hallituksessa näyttäneet, että hommista ei tule mitään.

Eija-Riitta Korhola on työssään näyttänyt, että nykypoliitikko voi myös ajaa Suomen etua, jos vain haluaa. Hänen kaltaisiaan poliitikkoja tarvitsemme enemmän. Suomen etu, yhditettynä älykkyyteen, kovaan työntekoon ja ei kauneudestakaan haittaa ole. Kaiken lisäksi hänet tunnetaan valmiiksi jo Eu:ssa.

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Veikkaukseni on, että kokoomuksen seuraava pj. on mies eikä siis Eija-Riitta tai Henna tai Paula. Harmi, että kokoomuksen rautarouva Taru pysytellennee yhä taustalla.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Ei kun porukalla kokoomuksen takkia kääntämmän kaikki vauvasta vaariin! Varsinkin vauvoilla voisi olla ihan uuttakin sanottavaa... ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Perussuomalaisissa ollaan ilmeisesti jo varustauduttu siihen, että Soini julistetaan ikuiseksi puheenjohtajaksi - ellei julistaudu itse - ja aletaan etsiä vihreämpää oksaa muualta.

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Ehkei sentään "ikuiseksi", sillä Peruspomo-kirjasta saa sen käsityksen, että enintään seuraavat viisi vuotta ovat hänellä tähtäimessä (eli 2015 alkava eduskuntakausi).

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ts. jotenkin ympäripyöreästi kirjoitettu? Ja miltä se olisi kuulostanutkaan jos olisi kirjoittanut että aion jatkaa puheenjohtajana maailman tappiin:)

Toni Seppänen

Kannatan Erkki Havansia Kokoomuksen johtoon vaikkei se olisi mahdollistakaan ja jos Kataisella ei Rysselin isokala nappaa niin hän voisi palata Erkin sihteeriksi.

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Huumorimies Toni, kiitos että kannatat huumorimies Erkkiä. Arvelen, että kyllä Katainen Rysselistä jonkin kokoisen EU-kalan nappaa, joten sihteerikysymyksemme jää auki.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Entä huumorimies Erkki, oletko kysynyt luvan puolueelta, = Soinilta?

Sillä siinä missä SMP sentään oli Sirkka, Minä ja Pekka niin PS on Puheenjohtaja Soini.

Toni Seppänen

Kyllä Kokoomuksen kärkikaartista Erkille välttävä sihteeri löytyy ;)
Stubb,Virkkunen,Orpo,Kanerva tai Ben. Onhan noita.

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Ben Z. on kieltämättä hyvä eli hänellä on hyviä mielipiteitä mm. kerjäläisistä, maahanmuutosta, rikollisten paapomisesta, optioöykkäreistä ja Putinista. Vahinko, ettei Ben osallistuu puolueensa pj-kisaan.

Toni Seppänen

Joo, kyllä Benin kanssa voi joistain asioista olla samaa mieltä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kun nyt Kokoomuksesta puhutaan...

Stubb voisi olla kansainvälisen politiikan dosentti esim. Luulajan yliopistossa. Virkkunen voisi vääntää väitöskirjaa Jyväskylän yliopistolla. Risikko voisi palata AMK:n johtotehtäviin. Orpo löytää taatusti Turusta hyvän kiintiöviran. Kataisella olisi saumoja elinkeinoasiamieheksi, ellei hän sitten päätä lähteä Harvardin yliopistoon opiskelemaan viisuminimikkeellä "exchange visitor".

Ennen kaikkea tuollainen "työelämään tutustumisjakso" teksi juuri nyt hyvää heille. Monelle fiksulle suomalaiselle tällainen olisi kuin lottovoitto: saada koulutustaan vastaava työtä!

Kaikille löytyisi siis koulutustaan vastaava paikka ja Suomi voisi katsoa heidän tilalleen - Korholaa lainatakseni - täyden kentällisen uusia huippuluokan "turmeltumattomia" päättäjiä.
http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165224-...
:D

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

En usko, että Stubb viihtyisi Ruotsin yliopistoissa - onhan hänen suhtautumisensa pohjoismaiseen yhteistyöhön tunnetusti poikkeuksellisen kriittistä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Taidat tarkoittaa PN:n kokousta, ja siitä kirjoitti Aamulehtikin:

Aika on ajanut PN:n ohi

Jälleen koolla oleva mutta parhaat aikansa jo kauan sitten elänyt Pohjoismaiden neuvosto tekisi parhaan päätöksen lakkauttamalla itsensä.

http://www.aamulehti.fi/Paakirjoitukset/1194849254...

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi Vastaus kommenttiin #18

Olisinkohan - taas kerran - samaa mieltä Seijan kanssa. Ellei nyt sitten putinistien uudet Ukraina-provokaatiot pane miettimään, että Suomen kannattaisi sittenkin satsata pohjoismaiseen yhteenkuuluvuuteen ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #19

Onhan niitä pohjoismaisia ministereiden kokouksia monella alalla, joten tarvitaanko puuhastelukerhoa, josta ainakin Tanska on halunnut erotakin - ellen väärin muista niin sihteeristöt siirrettiin juuri siitä syystä Kööpenhaminaan.

Eihän tämä järin tehokkaalta vaikuta, PN:n Suomen valtuuskunnan viime vuonna julkaistusta toimintakertomuksesta 2012:

1.6 Neuvoston suositusten tehostaminen

Pohjoismaiden neuvoston tarkastuskomitean
tilaaman raportin mukaan neuvoston hyväksymillä
suosituksilla ei ole ollut toivottua
tehoa ja painoarvoa. Raportissa todetaan,
että puutteellinen valmistelu ja seuranta ovat
vaikuttaneet siihen, ettei vastaanottaja (Pohjoismaiden
ministerineuvosto tai Pohjoismaiden
hallitukset) toteuta lähtökohtaisesti
laajasti tuettuja ehdotuksia. Puutteen voi
korjata vain Pohjoismaiden neuvosto itse.

http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Muistin virkistämiseksi
‎"Jan Vapaavuorella (asuntoministeri) on tilillään tuomio pahoinpitelystä, varkauteen osallisuudesta sekä vuonna 2001 rattijuopumuksesta, Taru Tujunen (puoluesihteeri, ei ehdolla) on tuomittu myymälävarkauksista, Kimmo Sasi (perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana, entinen ministeri) tuomittiin kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, Kari Häkämies (entinen puoluesihteeri) sai tuomion kolmesta eri pahoinpitelytapauksesta ("tämä on ollut raskas prosessi"), Harri Jaskari (kansanedustaja) sai päiväsakkoja laittomasta uhkauksesta, prikaatinkenraali Olli Nepponen (kansanedustaja) erosi puolustusvoimien palveluksesta salattuaan rattijuopumustuomionsa, Sirpa Pietikäinen (europarlamentaarikko) sai ehdollista törkeästä rattijuopumuksesta (”Selvin päin en olisi humalassa auton rattiin lähtenyt”), vanhempi konstaapeli Petri Salo (kansanedustaja) on saanut tuomion kunnianloukkauksesta sekä nyt hiljattain törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta (hän yritti myös "voidella" hänet pysäyttäneen poliisin, mutta lahjussyytteet hylättiin).

Lisäksi Ilkka Kanervaa syytetään törkeästä lahjuksen ottamisesta, ja Sampsa Katajaa (varapuheenjohtaja, kansanedustaja) epäillään lahjusrikkomuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, mutta esitutkinta venynee vaalien yli. Näihin tapauksiin liittyy pahamaineinen Nova Group, jolta Katainen kielsi (valheellisesti) Kokoomuksen saaneen vaalitukea."

MUISTUTUKSEKSI:

Ei näitä rosvoja ja yhteiskunnan mega-hyväksikäyttäjiä enää eduskuntaan, eikä muihinkaan vastuullisiin pesteihin!

Kehittyvien maakuntien Suomi ry (KMS) sai vuoden 2007 eduskuntavaalirahoituksellaan haluamansa 406 000 eurolla: eduskuntaan porvarillisen keskusta-oikeistolaisen (Keskusta + Kokoomus) enemmistön ja porvarillisen keskusta-oikeistolaisen ’KMS-hallituksen’

KMS-hallituksen KMS-ministerit (= ne ministerit, joille KMS oli ilmoituksensa mukaan kanavoinut vaalirahaa):

Vanhanen, Matti (vaalirahaa KMS:ltä [KMS]) (pääministeri; Keskusta)
Katainen, Jyrki (KMS & Helsingin Mekaanikontalo Oy) (valtiovarainministeri, pääministerin sijainen; Kokoomus)
Hyssälä, Liisa (KMS) (sosiaali- ja terveysministeri, Keskusta)
Häkämies, Jyri (KMS & Helsingin Mekaanikontalo Oy & Pankkiiriliike Öhman) (puolustusministeri, Kokoomus)
Lehtomäki, Paula (KMS & Helsingin Mekaanikontalo Oy) (ympäristöministeri, Keskusta)
Lindén, Suvi (KMS) (viestintäministeri, Kokoomus)
Pekkarinen, Mauri (KMS & Suomi-Soffa) (elinkeinoministeri, Keskusta)
Vehviläinen, Anu (KMS) (liikenneministeri, Keskusta)
Virkkunen, Henna (KMS) (opetusministeri, Kokoomus)
Väyrynen, Paavo (KMS) (ulkomaankauppa- ja kehitysministeri, Keskusta)
Wallin, Stefan (KMS) (kulttuuri- ja urheiluministeri, RKP)

KMS on ilmoittanut tukeneensa rahallisesti myös Eduskunnan nykyistä puhemiestä Sauli Niinistöä (KMS) (Kokoomus).

(lähteet: http://yle.fi/uutiset/kotimaa/article299441.ece
kms_tukilista.pdf)

Toimituksen poiminnat