Erkki Havansi

Bäckmania on pakko kiittää

Nyt kun pahin mölypöly on laskeutunut TV:n viime tiistaisen Venäjä-"keskustelun" tiimoilta, on aika viileämpään jälkianalyysiin. Sen tuloksena katson, että kohu-desantti-dosentiksi tituleeratulle Johan Bäckmanille on annettava kiitos.

Bäckmanin väitteet, "faktat" ja argumentit olivat - taas kerran - niin totaalisesti tuulesta ja huulesta tempaistuja, että hän ampui pahasti sekä omaan "nilkkaansa" kuin myös sen asian "nilkkaan", jota hän tiettävästi kannattaa ja haluaa propagoida. Sanalla sanoen, hän teki taas ison karhunpalveluksen Venäjän isolle karhulle. Jälleen kasvoi niiden suomalaisten jo ennestään ennätyksellinen määrä, jotka purskahtavat nauruun häntä kuunnellessaan. Sen johdosta siis täten Bäckmaniille suuri kiitos!

Bäckmanin kiitokset ansaitsevassa hilpeässä esiintymisessä on kylläkin ikävä puolensa. Bäckmanin "sanoma" on nimittäin Venäjällä taktisista syistä suosittua kamaa putinilaisittain yhdensuuntaistetussa Venäjän polit-mediassa. Yksipuolisen mediansa varassa oleva tavallinen venäläinen saattaa ottaa hänet vakavasti. Tämä seikka meidän on syytä ottaa vakavasti.

Sinänsä olisi kiintoisaa kuulla, mitä mieltä Bäckman on Hitlerin argumentaatiosta 1938, kun Hitler asevoimineen halusi kansallisuus- ja kielisyihin vedoten "suojella" Tshekkoslovakian 3-miljoonaista saksalaisvähemmistöä (n. 30 % tuon valtion silloisista kansalaisista). Oliko Hitlerin tuossa argumentaatiossa kaikki oikein? Vai miten se erosi Putinin nykyisestä argumentaatiosta (kunhan etnisten saksalaisten ja saksan kielen tilalle pannaan etniset venäläiset ja venäjän kieli)?   

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhän Bäckmannin kanta tuohon asiaan ole selvä. Hänellehän lähtökohtaisesti kaikki Venäjän vastustajat ovat fasisteja - ei pelkästään Hitler.

Pekka Iiskonmaki

Saksa hävisi aloittamansa sodan. Liittoutuneet teurastivat väärän sian.

Kalevi Wahrman

Näin vastaa Aatun ideologinen kumppani.

pekka numminen

Siis miten Aatun ideologinen kumppani ja liittolainen, kommunistinen Stalinin Neuvostoliitto, vastaa?

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

"Saksa hävisi aloittamansa sodan." Onneksi. Ja toivottavasti Putin ottaa oppia historiasta ja lopettaa matkimasta Hitleriä.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Tohtorilla ja dosentilla saattaa olla jokin teoreettisesti perusteltu viitekehys valitsemaansa aggressiiviseen ja toisteiseen propandatyyliin.

Putinilainen tyyli soveltaa ehkä käyttäytymisanalyyttista koulukuntaa ja behaviorismia, siis Pavlovin koirakokeita. Negatiivisen ja positiivisen palautteen pitää olla riittävän voimakasta, välitöntä ja yhdenmukaista. Se vaikuttaa käyttäytymiseen. Ehdollistamattomasta ärsykkeestä tulee ehdollistettu ärsyke. Tällä tavalla ei tietenkään päästä kognitiiviseen oppimiseen saati luovaan osaamiseen, mutta siitä ei ole niin väliksikään jos tarkoituksena on vain kouluttaa koirat/ kansalaiset reagoimaan tietyllä tavalla.

Kalevi Wahrman

Jospa esittäisitte esimerkkejä niistä TV-kakkosessa "tuulesta" temmatuista niin saisimme vähän lihaa luiden ympäri.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Riittänee linkki yle areenaan...

Kalevillahan on mitä ilmeisimmin pikalinja dosentille, jospa kysyisit blogistin kysymyksen häneltä niin saisimme vastauksen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Bäckman taitaa olla niitä toveri Leninin ivailemia "hyödyllisiä idiootteja"?

Mitkä lienevät Bäckmannin motiivit ja psykologiset syyt moiseen epäisänmaalliseen toimintaan? Mihin hän sillä pyrkiikään? Jäykemmissä maissa oikeusviranomaiset ja rikoslaki astuisi kaikesa ankaruudessaan voimaan moisen käyttäytymisen vuoksi. Mutta Suomen mielipitesenvapaus sietää tällaisiakin toisiajettelijoita. - Naurettavana ja moraalittomana esimerkkinä!!

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Lenin oli teräväjärkinen, vaikka Bäckmanin mukaan töppyröikin Suomen itsenäisyyden tunnustusasiakirjaan virheitä (jotka onneksi eivät edes B:n mielestä tee tunnustamisesta ja itsenäisyydestämme ihan pätemättömiä).

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei mielestäni sovi hänen profiiliinsa. Kyllä hän tietää mitä tekee ja mitä puhuu. Hänellä on ilmiselvästi selkeä agenda, joka on yhdessä sovittu Venäjällä. Sen sijaan häntä uskovia hyödyllisiä idiootteja kyllä tuntuu Suomessa riittävän.

Pentti Järvi

Ulkoinen habituksensa ja julkinen esiintymisensä karkoittaa ison osan potentiaalista kannattajakuntaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

Minulle on tullut tunne, että ei hän siitä juurikaan piittaa. Pääasia, että Venäjällä nähdään hänen edustavan "asiaamme" ("cosa nostra").

Sisimmissään saattaa nauraa partaansa tietoisena siitä, että samanaikaisesti kun meriitti Venäjällä kasvaa, hän tosiasiassa etäännyttää Suomen kansan valtaosaa Putinin silovikeista. Ja siinä sivussa nauttii täysin rinnoin stand-up koomikon roolin vetämisestä Suomessa Venäjän valtion virkaeduilla.

Kalevi Wahrman

Bäckmanin ja Leninin yhdistäminen osoittaa melkoista tietämättömyyttä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Noinhan se usein menee: fanaatikko pilaa itse oman asiansa.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Johan on fanaatikon ja koomikon yhdistelmä. Mikähän Se voisi olla? Fanaamikko, kooputin, fanputin tms.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Niin, fanatismi johtaa helposti tahattomaan komiikkaan. Oikea komiikka on vaikea laji, mutta tahaton komiikka on helppo.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Bäckman on Suomessa sananvapauden airut, todiste siitä, että täällä saa sanoa mitä tahansa järjetöntä.
Vähän nauratti tätä sikaniskaa katsoessa, kun vierustoverin massa on kolmasosa hra B:n massasta ja kundi huutaa.

Mainiota oli myös se, miten tämä Erkki mainosti kansanedustaja Reijo Tossavaista.
Autonomian aikana Suomi oli itsenäisempi kuin nykyään EU:ssa. Kummankaan tahtia ei haittaa se, että Suomen senaatti ei kokoontunut kertaakaan 60 vuoteen. Kun Pietariin lähti jokin kirjelmä, keisari vain tuhahti eikä viitsinyt ottaa edes vastaan.
Herra Tossavaisella palkka juoksee siinä missä ei nosta Suomen lippua salkoon eikä tunnusta Suomen itsenäisyyttä. Asuu Teneriffalla.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Komia on savusauna.
Miten tämä liittyy käsitykseen siitä, että autonomian aikana oli paremmin kuin nyt? Tuskin mitenkään.
Mukakansanedustaja saa asua mun puolestani ihan missä lystää.

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

"Mainiota oli myös se, miten tämä Erkki mainosti kansanedustaja Reijo Tossavaista." Kaikkien Erkkien puolesta esitän vastalauseeni sille, että meitä kollektiivisesti loukataan erkittelemällä B:tä. Johan on unfair!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jaan kiitosta myös tänne: http://jonhellevig1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16613...
"...Putinia voidaan pitää nykymaailman kunnioitettavimpana valtiomiehenä." :-)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Minä pidän kansalaisaktiivi dosentti Johan Bäckmania hyvin erikoisena persoonana. Miten lienee hän kehittynyt siihen, mitä nyt on eli Venäjän kritiikittömäksi avustajaksi?

Dosentti Johan Bäckman on tiettävästi rikas mies eikä hänen tarvitse tehdä mitään ns. työtä. Bäckmanin isä oli Hartwall-panimon toimitusjohtaja eli aikamoinen rahakasa hänkin. Ja poika tulee peräti hyvin toimeen.

Bäckmania en taida kiittää mistään ellei sitten siitä, että hän ikävä kyllä lisää runsaasti epäluuloja itäistä naapuriamme kohtaan. Onko tuo toiminta mikään aihe kiittää ketään? Ei todella ole. Tuosta ei voi kiittää edes vanhaa stalinistista kommunistia eli vaikkapa Kalevi Wahrmania.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jos venäläisten kannattaisi tulla tänne venäjänkielisiä suojelemaan, niin yhtä paljon ruotsalaisten pitäisi suojella Suomen ruotsinkielisiä.

Mitä jos ne tekevät invaasionsa yhtä aikaa, siis Venäjä ja Ruotsi, ja jakavat tämän maan keskenään.

Kannattaa miettiä mille paikkakunnalle Suomessa asettuu asumaan. Jyväskylä on kyllä aikalailla rajavyöhykettä. Täällä on vähän ruotsinkielisiä ja vähän venäjänkielisiä. Kummallekkahan puolelle rajaa tämä jäisikään?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ensimmäisessä rajankäynnissä Pähkinäsaaren rauhassa raja kulki Ruotsin ja Venäjän välillä puolivälissä Jyväskylää ja Pieksämäkeä. Siksi edelleenkin näiden kahden kaupungin välillä vallitsee suuri kulttuuri- ja murre-ero. Jyväskylä oli siis Ruotsia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jyväskylä oli siis Ruotsia."

Kiitos tiedosta.

Sukuni on kuitenkin kahta puolta tätä Pähkinäsaaren rauhan rajaa,
joten Putinin Venäjällä on edelleen oikeus tulla pelastamaan
ja suojelemaan minua tänne Jyväskylään.
Etenkin tietenkin siinä tapauksessa,
että riikinruotsalaiset uhkaa
meidän alkuperäisten "venäläisten" asemaa
täällä "sudeettialueella".

Hymiöt puuttuu edellisestä, jos niitä joku kaipailee.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Täällä Tampereella on jonkun verran sekä ruotsinkielisiä että venäjänkielisiä.
Muutoin kommentti on hyvä näytä siitä, että jotkut hallitsevat tahallisenkin
komiikan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Milloinkahan Suomi hyökkää Ruotsiin puolustamaan ja suojelemaan puolimiljoonaista suomalaista väestöryhmää idän mallin mukaisesti?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Milloinkahan Suomi hyökkää Ruotsiin puolustamaan ja suojelemaan puolimiljoonaista suomalaista väestöryhmää idän mallin mukaisesti?"

Kunhan saadaan tämä Putinilainen ideologia ensin lujasti tänne Suomeen juurrutettua.

Hannu Töyri

Kommunistit ovat hyvin jakautuneita. Suomessa tällä hetkellä useita eri porukoita. Lenin teloitettiin nep-politiikkansa ansiosta, joka katsottiin virheeksi, ja tällä hetkellä mm. Kommunistien liiton porukka - kuuluu STP:n - on tuon käsityksen takana suurimmalta osin.

Heille suomalainen veteraani on tappaja ja fasisti, joka tulee tuomita.

Puhtainta Stalinismia?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Minusta kannattaa keskittyä ennemmin laajempiin kokonaisuuksiin, kuin
yksittäisiin ihmisiin. Tutustukaa tuon STP:n lisäksi Itsenäisyyspuolueen ehdokkaiden käsityksiin, ja muistaa heidän omalaatuinen käsitys sanan itsenäinen merkityssisällöstä.

Toimituksen poiminnat