Erkki Havansi

Onkos Äksy-Räksy Susanna saanut vaalitenttikiellon?

Äksy-Räksy Päivärinnan ammatillinen suoritus maanantaisessa Timo Soinin vaalitentissä oli kuten tunnettua journalistinen limbo. Jatkuvaa asenteellista päällehuutamista, vastausten keskeyttämisiä, typerää tivaamista, pikkunumerotietojen knoppikyselyä yms.. Ja salamannopeaa siirtymistä muuhun teeman, kun huomasi jäävänsä kakkoseksi hyvähermoisen Soinin edessä.

Päivärinnan ammattitaito journalistina ja tv-toimittajana on asetettava vakavasti kyseenalaiseksi. Jos hän yritti kulkea takavuosien pelätyn revolverihaastattelija Leif Salmenin jalanjäljissä, hänen yrityksensä oli pannukakku verrattuna Salmenin ammattitaitoon.

Parhaillaan TV1:ssä menossa olevassa Kataisen vaalitentissä meininki on - yllätys yllätys -  ihan toinen eli rauhallisen asiallinen ja lempeä. Ei näytä olevan kovin skarppi suoritus kyseiseltä miestoimittajalta, mutta ammatillisesti sentään kelvollinen ja käytöstavat hallinnassa.

Miksiköhän Äksy-Räksy ei päässyt Kataisen haastattelijaksi? Ehkä siksi, että paljasti ammattitaitonsa puuttumisen ja joutaa siksi hyllylle? Vaiko siksi, että YLE:n toimituksen asenteellisuus olisi liian räikeästi paljastunut, jos hän olisi nyt kaksi päivää Soini-mekkalansa jälkeen Kataiselle makeilemassa? Vastakohta Soinin kohteluun olisi ollut YLE:lle nolon räikeä.

Toivotaan kuitenkin, että YLE löytää Päivärinnalle joitain hänen kykyjään vastaavia töitä. Vaaliohjelmiin, jotka vaativat toimittajalta ammattitaitoa, asennevapaata puolueettomuutta ja edes jonkinlaisia käytöstapoja, hänellä ei enää pitäisi olla mitään asiaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Pentti Järvi

Jos oli Soinia haastattelemassa äksy-räksy, nyt Kataisen kanssa rupattelee mukavantuntuinen heppuli, mutta niinpä ei ohjelma olekaan tippaakaan kiinnostava eikä siinä tule yhtään mitään uutta esille. Pietikäisen sisääntulo latisti tilaisuuden täysin ja alettiin puhua susista ym. ja oli pakko panna tv kiinni.

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Samaa mieltä: vaisunpuoleinen 45 minuuttia. Kiinnostavinta olikin juuri tuo leppeys eli täysi vastakohta oppositiojohtajan kohteluun verrattuna.

Antti Jokinen

Minulla aivan sama reaktio Pietikäisen "linnut ja sudet kulkevat valtioden rajoista piittaamatta" jutun jälkeen. Ja todellakin aivan tylsä haastattelu.

Mikko Saarinen

totta. Minä jaksoin katsoa 5 minuuttia. Vaikka Soinin haastattelu oli aika asenteellinen, niin mielenkiinto säilyi koko ohjelman ajan, Lisäksi Toimi Kankaanniemi oli jopa Soinia sanavalmiimpi eikä puhunut kertaakaan asian vierestä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä Päivärinta olisi omimmilaan vetämässä 3-5 henkilön keskusteluohjelmaa, joka keskittyy yhteen asiaan? Sellaisessa olisi aika työlästä keskeyttää jokaista tai tunkea kunkin suuhun haastattelijan omia mielipiteitä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Turhaa valittelua!

Soini ja Kankaanniemi hoitivat hienosti tämän räksyttäjän nimeltä Susanna!

Kataiselle tietenkin halutaan rakentaa valtiomiehn roolia. Onhan Kokoomus valtaa pitävä puolue, joka on päättämässä YLE-veron tasosta.

Tiedä vaikka itse Havansikin pääsisi vielä kerran YLE:n parrasvaloihin?

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

"Tiedä vaikka itse Havansikin pääsisi vielä kerran YLE:n parrasvaloihin?"
Juu, sitäkin voi sattua ennen vaaleja, nimittäin venäjäksi Novosti YLE:n toimesta ja ruotsiksi 20.5. YLE Fem -vaalitentissä. Suomen kielellä voipi jäädä Havansi näkemättä.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Kuten niin monet hyvät tarinat, myös tämän pilaavat faktat. Päivärinta mainitsi maanantain lähetyksen lopuksi, että keskiviikkona haastattelijana on Sakari Kilpelä. Tänään taas Kilpelä päätti ohjelman kertomalla, että perjantaina ovat vuorossa kristillisdemokraatit ja Susanne Päivärinta. Eli vuorovedolla näemmä mennään. Ylen Ohjelmaoppaasta näitä haastattelijatietoja voi käydä katsomassa, jos salaliittoteoria ei muuten tunnu kumoutuvan: http://ohjelmaopas.yle.fi/tv/opas?t=2014-05-07

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Sääliksi käy jo nyt Kristillisten Päivi Räsästä, kun joutuu Räksysen kynsiin. Ovathan KD puolueena niin harmittoman pienenä ja Räsänen abortti- ja homoliitto- ym. kantoineen aivan herkullisen helppoja ja poliittisesti vaarattomia vastustajia, jota Päivärinta voi vapaasti röykyttää pelkäämättä joutuvansa huonoihin kirjoihin valtapuolueiden kirjoissa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Räsäsellä on tapana vastata kysymyksiin sen sijaan että alkaisi selitellä ummet ja lammet, joten eiköhän siitä tule melko tavallinen vaalitentti.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #14

Seija, riippuu kysymyksistä ja kysyjästä.

Kyllä Katainen sai selitellä ummet ja lammet.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Jos haastattelijat saisi valita niin tuskin Katainen olisi valinnut Päivärintaa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #18

No ei varmasti. Eikä Yle olisi sitä sallinutkaan. Liian suuri "kontrasti".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

Sitä kontrastia tässä nyt vuoroin syntyy jos haastattelijat ovat ne nyt nähdyt kaksi, jotka ovat kuin eri planeetoilta.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Päivärinta kyllä ilmoitti oman haastattelunsa lopussa kuka haastattelee Kataista ja Pietikäistä (Sakari Kilpelä), eli työt on jaettu jo ennakkoon. Voi tarkistaa areenasta.

Seppo Hildén

Odotin koko ajan, koska toimittaja Kilpelä tajuaa kysyä Pietikäiseltä sen tärkeimmän kysymyksen, että oletko vielä samaa mieltä kun jäädessäsi kiinni rattijuopumuksesta, että selvin päin et olisi humalassa auton rattiin lähtenyt.

Eipä Kilpeläisellä riittänyt pokkaa kysyä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ainoa kunnon vaalitenttijä oli Leif Salmen, joka sai Mauno Koivistonkin tärisemään pelosta. Ja Koivisto oli sentään sotaveteraani.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

No johan oli haastateluissa eroja! :D

Että Piltit ja äidinmaidonvastikkeetkin Kreikassa siirretty apteekeista marketeihin ja hinta laskenut parikymmentä prosenttia.

Voi herrattunen, Kreikka on pelastettu!

Ja sitten ne sudet: väitetään vähentyneen Suomessa. Mutta niillä on vapaa liikkumaoikeus Suomen ja Venäjän välillä (vrt Schengen). Venäjällä niitä metsästetään ja niistä maksetaan tapporahaa. Samoista susista, mitä Suomessa suojellaan!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Juu, susien kannattaa pysyä Suomessa ja Ruotsissa, Norjaankaan ei kannata jolkuttaa :)

Tjuvjakt på varg mer accepterat i Norge än i Sverige

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programi...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Seija, eivät ne ole turvassa Ruotsissakaan. Ruotsihan joutui EU-tuomioisuimeen laittoman (EU - direktiivi) sudenmetsästyksen vuoksi. Ampuivat muistaakseni ilman lupaa yli 20 sutta 2011-2012.

https://www.rovdjur.se/objfiles/1/SverigesvararEU_...

(En jaksa etsiä parempaa linkkiä. Muistan vaan asian siitä kun eräs ruotsalainen kertoi asiasta saksalaisella koirasivulla).

Jotta taitaa susien olla viisainta vain Suomessa - mutta susi-Schengen.

Antti Jokinen

"Että Piltit ja äidinmaidonvastikkeetkin Kreikassa siirretty apteekeista marketeihin ja hinta laskenut parikymmentä prosenttia.

Voi herrattunen, Kreikka on pelastettu!"

Tuo oli kyllä Kataiselta todellinen rimanalitus. Ensin puhuu kuinka suuria ja vaikeita ratkaisuja Kreikassa on tehty. Ja mieleen tulee sitten ainoastaan tuo esimerkki. Voi hemmetti.

Pentti Järvi

Mutta jos Katainen ei muusta mitään ymmärrä/tiedä, niin olihan tuo edes jotain.

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Tuo "tentti" oli verovaroin tuettu kokoomuksen vaalimainos. Ei mitään muuta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei se vaalimainoksesta käynyt kun Kilpelä oli liian lepsu siinä missä Päivärinta liian ärhäkkä. Löytyisiköhän Yleltä joku siltä väliltä?

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Taitaa olla persuille Ylessä kohtelu samaa vaikka toimittajana olisi Katti Matikainen. Turha kai siitä on vollottaa, koska laariin se taitaa liristä. Ei ihmiset tyhmiä ole.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

Eikös Päivärinta ole perjantaina Räsäsellä? Jos vuorottelevat niin ei kai voi todeta muuta kuin että haastattelijoiksi liian epäsuhtainen pari, toinen tykittää ja toinen nukuttaa.

Pentti Järvi

Seija Rautio on minun makuuni.

ps. Kataista tai Pietikäistä en kyllä pestaisi minkäänlaisiin töihin haastattelun perusteella. Tuttelia ja sutta pukkasivat.

Anne Lindell

Erkki, ja te muut,älkää menkö halpaan, sillä kyllä nyt tuntuu selvästikin siltä, että kansalaisia hämätään valtamediassa (varsinkin Yle & Hesari) äänestämään Eurovaaleissa kolmen suurpuolueen Keskustan, SDP:n ja Kookomuksen ja muitten hallituspuolueitten EU-, euro- ja liittovaltiomyönteisiä ehdokkaita tehokkaalla ja ylhäältä johdetulla mediamanipulaatiolla. EU- ja eurokielteiset ja etenkin Liittovaltiota jyrkästi vastustavat Perussuomalaiset halutaan leimata stressihaulikkohaastatteluissa häröileviksi, änkyttäviksi ja hikoileviksi, kun taasen muut puolueet saavat leppoisat TV-keskustelut konsensuksen hengessä.

Miettikää hyvät ihmiset! Nämä Yle TV1:sen eurovaalikeskustelujen valmiiksi sorvatut asetelmat ovat malliesimerkkejä median manipulaatiosta ohjata meitä äänestämään liitovaltiokehityksen puolesta.

Älkää menkö tähän halpaan, vaan kuunelkaa näitä talousasiantuntijoita ja etenkin Toimi Kankaanniemeä (osaa ajatella omilla aivoillaan), ja sitä mitä hän sanoi tuossa surullisenkuuluisassa Yle1:sen eurovaalihaastattelussa; linkki haastatteluvideoon löytyy täältä http://annemargaretalindell.puheenvuoro.uusisuomi....

Kaikki ei todellakaan ole sitä, miltä media haluaa teille näyttää. Toimi Kankaanniemi oli haastattelussa harvinaisen oikeassa – kuten eräät talousasiantuntijatkin tänään ilmestyneessä kirjassaan: Euro ei ole hyväksi Suomelle - liian yliarvostettu valuutta - on vienyt meiltä kilpailukyvyn. EU:ta on kehitettävä (palautettava) siihen suuntaan miksi se oli alunperin tarkoitettukin, eli takaisin vapaakauppaunioniin. Nyt se on muodostumassa ylhäältä, rahamaailman valtaeliitin taholta johdetuksi käskyvallaksi.

Pohjoismaista yhteistyötä on kehitettävä. Tätä mieltä olen minä ja Kankaanniemi myös ... mitä meiltä te olette?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Äksyräksy on pikkulasten kieltä.
Kyllä aikuisten ihmisten on tajuttava, ettei Timo Soinin valtava massa ja valtava karisma ihan kaikkiin pure.
Varsinkin persuissa politiikka henkilöityy ja se on minusta vastenmielistä.

Jukka Mäkinen

Soinin tapauksessa kyseessä ei ole karisma, vaan asiasisältö.
Mies puhuu totta ja asiaa, ja yksinkertaisin sanoin jotta rahvaskin ymmärtää. Päinvastoin kuin karismaattinen Saruman Katainen, jonka lipeviin lässytyksiin vain typerykset uskovat puhumattakaan Yeswecan-pissiksestä, joka ei edes itse ymmärrä puhuvansa pehmoisia.

Ainoastaan ääliö äänestää karismaa.

Toni Seppänen

Kataisen "karisma" ei näyttäydy minulle.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Käytin sanaa ”karisma”, etten sanoisi jotakin ikävämpää. Perussuomalaiset tuntuvat pitävän johtajaansa erehtymättömänä tietäjänä.
Muiden puolueiden kannattajat näkevät hänen persoonansa toisin. Parempia ja paremmin asioissa pitäytyviä ehdokkaita on monissa puolueissa.
Katsoin juuri Henna Virkkusen ja Mikael Jungnerin keskinäisen väittelyn, ja siitä vakuuttui, että EU-päätöksenteossa on paljon muitakin ratkaistavia kysymyksiä kuin jotkin tukipaketit. Ne eivät ole EU-polittikan ydin.
Tukipakettivirttä Soini veisaa lakkaamatta eikä ole mikään ihme, että toimittaja puuttui juuri tähän Soinin haastattelussa.

Pentti Järvi

#29

Timo Soini ei ymmärtääkseni ole blogin puheenaihe, vaan Susanne Päivärinta.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Lyhyt kysymys professori, eurovaaliehdokas Havansille: Tulisitteko mahdollisesti tultuanne valituksi EU-parlamenttiin, myös siellä jatkamaan blogissanne harjoittamaanne pilkkanimien (Äksy-Räksy, Räksynen) keksimistä ja käyttöä?

Toni Seppänen

Voi rokotiilin kyynel. Eiköhän tuo ole ennemmin kuvaava termi kuin "pilkkanimi" On käsittämätöntä kuinka osa ihmisistä vaatii kaunista ja koreilevaa puhetta mutta sisällöllä ei ole mitään väliä.
Asiat sanotaan niin kuin ne on.

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Sellaiset henkilöt, jotka ovat hyvin paljon julkisuudessa (etenkin tv-, mutta muussakin), saavat varautua siihen, että joku "lempinimi" voi syntyä milloin milläkin hänen henkilöönsä/tekemisiinsä liittyvällä perusteella. Toimittajista muistamme "Loka"-Laitisen, politiikoista vaikkapa "Gradu"-Vilenin ja "Kanki"-Kaikkosen.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Tuskinpa tämä äksyräksy vakiintuu Susanne Päivärinnan lempinimeksi yhden haastattelun perusteella, vaikka Havansi sitä toivoisikin.

Toni Seppänen

Unohtamatta "sekstari"-Kanervaa

Eero Mattila

Katselin Kataisen lipevää propagandahaastattelua pätkittäin Areenasta ja kyllä tosiaan ihmetyttää sävyero Soinin haastatteluun.
- Olisiko näin räikeä ero vaalihaastatteluissa edes mahdollista muualla kuin Venäjällä tai Suomessa?
(Venäjälläkin valtio omistaa valtamediat)

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Oikeustieteen professori, persu ja oikein varakansanedustaja ja katsoo asiakseen parjata jotain työtään tekevää toimittajaa. Yrittäisit nyt edes kirjoittaa räksyttämäsi toimittajan nimen oikein.

Toni Seppänen

Parjaaminen on perusteetonta, tämä on perusteltua. Päivärintahan taisi olla jäähyllä muutenkin jokin aika sitten. Ei pitkään aikaan näkynyt ruudussa.

Jouko Silvennoinen

Tämä Kataisen jutustelu ei mielestäni ollu mikään vaalitentti vaan todellakin jutustelu, mutta mikä jäi minulle päälimmäisenä mieleen oli että niin Käteinen kuin Pietikäinenkin ilmoittivat mitä selvimmin pankkien pelastamisen kansalaisista viis.Muisran kun he lähtivät rakentamaan ensimmäisiä apupaketteja ja ilmoittivat ettei ensimmäistäkään roskapankkia avusteta kuikas kävikään.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Toimittajan nimi on Susanne. Ei mennyt nappiin tämäkään blogaus.

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi
Pentti Järvi

Täst´edes laitan sanan toimittaja lainausmerkkeihin, kun ei ollut tehnyt kotitehtäviään.

Siis "toimittaja" Susanne Päivärinta

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Pahoittelut, että pistäytymiseni Maltsun torilla tapahtui niinkin myöhään. Onnea vaaleihin!

Toimituksen poiminnat