Erkki Havansi

Kokoomuksen Kolme Fantastista Pointtia

Ensimmäinen pointti: pölhöpopulisti on se, joka uskoo, että Kreikka jättää velkansa maksamatta.

Toinen pointti: pölhö on se, joka uskoo, että EU:n superkomissaari Katainen jää Ranska-nimisestä pikkuvaltiosta tulevan talouskomissaari Moscovicin varjoon.

Kolmas pointti: populisti on se, joka uskoo kotiin, uskontoon ja isänmaahan impivaaralaisen aidosti eikä vain vaalitaktisena viime hetken päälleliimattuna hämäyshuuleiluna.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Stubb äsken kuitenkin kehtasi ne lausua vakavalla naamalla, ilmeisesti ensimmäisen kerran kokoomus-urallaan ...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Näin se näytti menevän, minua suorastaan etoi Stubbin lausuma. Samoin Urpilaisen pyyntö eduskunnan puhe pöntöstä, Jumalan suojelusta Suomen kansalle.

Urpilaisen ele oli todella kaunis, ilmeisesti oli huomannut mihin oli vienyt Suomalaiset.

Jokainen poliitikko on valmis nöyrtymään säilyttääkseen asemansa, kauvankohan tämä vetoaa äänestäjiin?.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Stubb on selvästi sielunsa myynyt USA:n ja EU/EMU:n lobbari ja liehittelijä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitenkäs se sanoikaan Machiavelli: "Ken ei osaa valehdella, ei osaa hallita".

VERTAA "Brysselöitymistä ja eurottumista" Leninin käsitteeseen "hyödylliset idiootit" : http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4182... Otsikko ja ensimmäinen kappale.

Selvää EU/EMU-populismia tuo "brysselöitytyminen ja eurottuminen"! Kenen asialla ja keiden höynäytettävinä he ovatkaan?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

No eipä ole Lenin moista käsitettä koskaan käyttänyt.

Mitä kotiin, uskontoon ja isänmaahan tulee, niin jokainen tulkoon uskollaan autuaaksi. Enemmistö suomalaisista ei taida kuitenkaan kolmekymmenluvun aatemaailmaa kaivata, missään suhteessa.

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

30-luku oli 30-luku. Nyt 10-luvulla näyttävät trion koti-uskonto-isänmaa kaksi jäsentä eli koti ja isänmaa olevan taas vahvoilla, ja uskontokin tuntuu kiinnostavan päätellen niistä eroamisaalloista, joita Räsänen ja Mäkinen saavat herkästi nostettua. Ja uskontojahan on Suomessa muitakin kuin kristinusko (muunnelmineen) ja kiihkoateismi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #9

Mitä on kiihkoateismi? Miten tasa-arvoisuuden, suvaitsevaisuuden, mielipiteen vapauden ja kansalaisten tasa-arvoisuuden vaaliminen, jotka ovat vapaa-ajattelun ja ateismin keskeisiä sisältöjä, voisi olla kiihkoilua?

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi Vastaus kommenttiin #12

Ateismia on (ainakin) kahta laatua: rinnakkaiseloa suvaitseva normaali ateismi ja aggressiivinen kiihkoateismi, joka esim. "eroa kirkosta"-tyyppisillä hyökkäyksillä osoittaa suvaitsemattomuutensa. Kiihkoateistilla uskontojen aggressiivinen vastustamien on noussut omaksi uskontotyyppiseksi ideologiakseen.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #17

Valtionkirkon olemassaolo jo itsessään on loukkaus kansalaisten tasa-arvoa vastaan. Siksi on tärkeää, että mahdollisimman moni eroaa kirkosta. Ateismin nimissä ei hyökätä ihmisoikeuksia vastaan, toisin, kuin esimerkiksi perussuomalaisuuden nimissä tehdään. Puoluekantasi pohjalta on tietysti ymmärrettävää, että et kannata yleisiä ihmisoikeuksia, tai ihmisten tasa-arvoisuutta.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #12

Että häh??? Voiko joku korkeakoulutettu olla niin tietämätön kuin Pekka yllä? Tiedoksi Pekalle, että ateismi on johdettu sanaparista "ei jumalaa". Käsitteeseen ei siten mitenkään liity tasa-arvoisuus, suvaitsevaisuus tai mielipiteen vapaus. Oletko muuten kuullut sellaisista ateisteista kuin Stalin ja Mao? Googlaapa, niin huomaat miten heidän toimensa liittyvät mainitsemiisi arvoihin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #9

"Kun aatteet muuttuvat ismeiksi, niistä tulee uusia uskontoja muiden uskontojen kirjavaan joukkoon." (Herman Dooyeweerd). Ateismikin on vain uskomus ja uskonto kiihkeimmillään. Vrt. N-liitto, Pohjois-Korea, Turkmenistan jne

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ainakin 30-luvun taloudellinen kehitys olisi nyt erinomaisen tervetullut.

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Karin ajankohtainen kysymys kärjistyy, jos Syriza-Kreikka eroaa eurosta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Der Spiegel: Saksan Merkel varautunut Kreikan eroon eurosta. Onko Junckertin/Kataisen 300mrd:n 15-kertainen "vivutus"- ja investointirahasto viimeinen oljenkorsi pelastaa EU/EMU eurokriisistä?

http://yle.fi/uutiset/saksa_varautuu_kreikan_eroon...

http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4292...

EU/Euroliitosta on tullut mahdoton yhtälö. (Urho Lempinen):

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183221-...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitä tarkoittaa se, että Ranska on liittoutunut Saksaa vastaan Kreikan jne muiden maiden kanssa viime HS-ym.tietojen mukaan?

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Ranskaan hyväksyttiin ajatuksen- sekä uskonvapaus. Vallankumouksen aatteellinen sisältö tiivistetään usein iskulauseeseen ”Vapaus, veljeys ja tasa-arvo”.

Pancarte alsacienne de 1792 appelant à soutenir la Révolution et portant l'inscription « Freiheit, Gleichheit, Brüderlichk oder Tod. Tod den Tyrannen. Heil den Völkern » (Traduction: « Liberté, Égalité, Fraternité ou la Mort. Mort aux Tyrans. Vivent les Peuples. »)

Joka käytännössä tarkoitti että koko ranskan sivistyneistö mestattiin giljotiineissa. Vallankumous tekee kansaa täysin sokeaksi kohtuudelle ja tosiasioille.

Pariisi oli alunperin egyptiläisen jumalattaren Isiksen kulttipaikka, Phara Isis. Jotenkin nämä rivot menot ja seksiorigot, jotka tuhansia vuosia liittyivät naispuolisten jumalatarten palvontaan, näkyy vieläkin; mitä olen noteerannut aina Pariisissa käydessäni.

Koti, uskonto ja isänmaa; ovat aatteita jotka ovat kehittyneet pitkiä aikoja ihmiskunnan olemassaolon aikana, ja sellaisia asioita ei tuli yhtäkkisesti poistaa! Niitä tulisi kehittää edelleen nykymaailmaan esittämiä haasteita vastaaviksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kyllä nämä liittovaltiofantsuttelijat, eurofiilistelijät näyttävät päivä päivältä hyödyllisemmiltä idiooteilta, hyöty vain ei jää Suomeen.

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Hyöty ei tosiaankaan jää Suomelle, vaan meille jää maksumiehen rooli.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Sixten Korkmankin kysyi äskettäin, oliko euro väärä askel Suomelle.

Siteeraan Esko Seppäsen €MUMUNAUSTA: (sivu 211) Emu on federalistien poliittinen projekti. Siinä yhteisellä rahalla on valtava symbolinen merkitys.
Sillä tuhotaan yksi merkittävimistä kansallisen itsenäisyyden symboleista: oma raha. Maailmassa ei ole toista vastaavaa yhteisöä, jossa täysivaltaiset valtiot eivät voi vaikuttaa rahansa arvoon.... Se että on otettu käyttöön poliittinen raha, on €mumunaus, joka ei hevillä kulu pois kollektiivisesta muististamme lähivuosikymmenten aikana."

"Euro on valuutta vailla valtiota" valistaa Sixten Korkman mainiossa kirjassaan. Suosittelen iltalukemiseksi.

Onko euroliitosta tullut mahdoton, hallitsematon yhtälö?

Käyttäjän VeijoHukari1 kuva
Veijo Hukari

Puhuminen maksumiehen roolista ei ole oikein syvällistä. EU-jäsenyydellä on syvempikin näkökulma. Mikäli EU-jäsenvaltiot saadaan yhteisesti hyväksymään kilpailukykyä yllä pitävät toimenpiteet, meillä on mahdollisuus nousta uudelleen johtavaksi maanosaksi. Siihen edellytetään korkean koulutuksen lisäksi maltillista kustannuspolitiikkaa yrityksissä ja hallinnossa. Liian nopea laajentuminen on tuonut ongelmia, jotka hidastavat tavoitteen saavuttamista, mutta eivät sitä tuhoa.
Valitettavasti oppi politiikassa menee perille vain kokemuksen kautta, vaikka meillä on taipumus uskoa jotain parempaakin. Ehkä velkakriisi jälleen opettaa sen, että velaksi ei voi maksaa palkkoja. Jos tuo on mennyt perille, olemme pitkällä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mikäli EU-jäsenvaltiot saadaan yhteisesti hyväksymään kilpailukykyä yllä pitävät toimenpiteet"

Miten ihmeessä tämä olisi mahdollista, tähän asti EU on ainoastaan luonut esteitä omalle kilpailukyvylleen ilmastonsuojelun nimissä kun muut valtiot vähät välittävät näistä eikä myöskään työturvallisuudesta ja muista EU:n direktiiveistä joista monet ovat olleet pelkkää haittaa ilman hyötyä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomen itsenäisyys menetetään pikkuhiljaa EU:lle, ei suomalaisten etu ole EU:n alaisuudessa toimiminen ilman omaa vaikutusvaltaa. Eikä EU tule purkamaan itse itseään erityisesti siksi, koska se on poliitikoille ja virkamiehille hyväpalkkainen työpaikka.
Tätä asiaa on vaikea saada sellainen ihminen ymmärtämään jonka tulot riippuu siitä, että hän ei ymmärrä asiaa.

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

"Eikä EU tule purkamaan itse itseään erityisesti siksi, koska se on politiikoille ja virkamiehille hyväpalkkainen työpaikka." Inhorealistinen, mutta valitettavan todennäköisesti oikea havainto! Ja kolmas vaikutusvaltainen taho, joka omassa rahallisessa intressisään tukee EU:n hengissäpysymistä, ovat EU:n lakitulvasta hyötyvät lakimiehet.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Terve maalaisjärki sanoo kuitenkin, että moraaliton, tilastohuijari Kreikka on erotettava eurosta ja EMU:sta - mitä nopeammin sitä parempi muille jäsenmaille. Muuten se on ikuinen kiviriippa ja rahasyöppö koko EU/EMU:n tulevaisuudelle. Eikä sen jäsenyys ole oikeudenmukaista muita jäsenmaita kohtaan.

Vai pitääkö EU/EMU-eliitti verukkeenomaisesti Kreikkaa yhä integraatiossa saadakseen jatkuvasti lypsää velkavankeudessa olevilta jäsenmailta lisää miljardeja omiin, kyltymättömiin tarpeisiinsa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Joku kysyi jo aiemmin mielenkiintoisen kysymyksen US-blogissaan. Onko EUrostoliitto-hankkeen mukana tulossa uusmarxilainen kulttuurivallankumous?

Onko postmodernismi, ahne kvartaali/kasinotalous, uusliberalismi, naturalismi, materialismi ja evoluutio-oppi muokattu uustotalitarismin ja rahavallan (plutokratian) eli Eurostoliiton aikaansaamiseksi? Uusi Maailman Järjestys (NWO) taustapiruna koko hankkeelle. Näin ainakin yleisesti spekuloidaan.

Reaalitalous on jäänyt "vivutus"-ja virtuaalitalouden jalkoihin tunnetuin seurauksin.

Siksikö kaikki perinteiset arvot, yhteiskunnan peruspilarit ja instituutiot pyritään romuttamaan kuten kommunismin aikaankin soluttautumalla kaikkiin perinteisiin instituutioihin ja kaatamaan "taantumukselliset" arvot uusien "edistyksellisten" arvojen tieltä? Eräänä malliesimerkkinä nyt kirkon asema ja sukupuolineutraaliavioliittolaki. Minne menet EU/EMU-Suomi?

Tässä yksi kriittinen näkemys em. blogista tähän arvokeskusteluun:
https://youtu.be/hq9gt4k6ANc Mitä mieltä olette asiasta?

Jonas Hellgren

"Joku kysyi jo aiemmin mielenkiintoisen kysymyksen US-blogissaan. Onko EUrostoliitto-hankkeen mukana tulossa uusmarxilainen kulttuurivallankumous?"

Siinä mielesä kyllä, että totalitarismi tulee ja vain oikeanlaiset ajatukset hyväksytään. On aivan sama millä nimellä sitä tullaan kutsumaan, neljännen valtakunnan saksalainen totalitarismi on samanlaista kuin aikaisemmatkin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Ensimmäinen pointti: pölhöpopulisti on se, joka uskoo, että Kreikka jättää velkansa maksamatta."

Aikookos Havansi Tossavaiseksi Tossavaisen paikalle? :)

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Ei tässä tossavaisuutta ylläpidetä vaan halutaan kunnioittaa Stubbia, Ajatusten Vantaata.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoiman voimakas rakennusbuumi johtuu tuosta virtuaalitalouteen uskomisesta.
Tarkoitus oli luoda työpaikkoja jotka toisivat verotuloja. Pekkarisen taidolla siihen luotiin syöttötariffiasetus joka tuottaa valtion takuulla yli 160 prosentin tuoton tuulivoimaan sijoitetulle pääomalle. Syöttötariffi kerätään veroilla, eikä tuulivoiman tuotanto ole yksityisrahoitteinen vaan se kuluttaa verotuloja.
Tuulivoiman rahoitusjärjestelmä on tuonut jo Saksassa Prokon yhtiölle Ponzi eli pyramidipeli huijaus syytteen, Saksassa Prokon meni konkurssiin miljardi velkaisena, mutta Suomessa Prokon vielä yrittää kerätä oman osuutensa syöttörahoista. Ranskalainen Alstom sai USA:ssa 630 miljoonan sakon lahjonnasta mm. tuulivoimalobbauksista, Alstom kerää myös "tuulivoimapuistoilla" suomalaisten verorahoja syöttötariffin mukaisesti.
Meitä viedään kuin pässiä narussa teuraaksi. Valtion viisaus työpaikkojen luojana julkisella rahalla on kusetusta. Ei tyhjän tekeminen tai teettäminen tuulivoimaan rahaa tuhlaamalla ole kannattavaa toimintaa.

Käyttäjän VeijoHukari1 kuva
Veijo Hukari

Yhdyn kyllä tuohon tuulivoimakritiikkiin. Siinä kohden vihreät saivat enemmän, kuin olisivat ansainneet.
Suomen tilanne alkaa yhä enemmän muistuttaa Kreikkaa. Hallinnossa on tilanne, että porukka on 9 kk töissä ja saa 13 kk palkan. Kunnallisen itsemääräämisperiaatteen johdosta he voivat itse määritellä itselleen omat työsuhde-etunsa ja sen he ovat kyllä tehneet.
Lain mukaan kunnallisessa työmarkkinaneuvottelussa on molemmilla puolen pöytää kuntien palveluksessa olevia. Ulkopuolisia ei lainkaan.
Mitenkähän me itsekään emme kykene järkevään taloudenhoitoon. Joten musta kylki kummallakin.
Tuo on tosiasia. Ei mikään salaliittoteoria, mitä usein näkee EU:sta puhuttaessa.

Toimituksen poiminnat