RIPPISALAISUUS JA PEDOFILIA

Kirkkojen ja muiden uskonnollisten yhdyskuntien laajamittaiset pedofiliasalaisuudet ovat murtumassa. Hyväuskoisilla on viime aikoina riittänyt hämmästeltävää.

 

No, toisaalta onhan maailmassa uskontokuntia, joissa hyvin alaikäisiä pikkutyttöjä sallitaan pakko-avioliitoittaa heitä vuosikymmeniä vanhempien miesten leikkikaluiksi. Ajateltakoon vain m-kirjaimella alkavaa uskontokuntaa. Tarkoitan siis USA:n Utahin mormoneja, joiden vähemmistösiivessä yhä harrastetaan tätä pedofilian iljettävää muotoa.

 

Pappien rippisalaisuudesta luopuminen pedofiliatapauksissa on polttopisteessä. Ministeriötasolla on herätty aloitteellisuuteen, ja pallo on siirtymässä kirkkokunnille kirkkolakimuutosten vaatimisen muodossa.

 

Lakitasollahan tilanne on tänään se, että rippipappi voi paljastaa vain ”törkeän” pedofilian. Ei siis ”tavallisen tasoista” vai miksi sitä pitäisi nimittää. Vertailun vuoksi mainitsen raiskausten rangaistusten lakiasteikon: törkeä raiskaus – keskitasoinen raiskaus (lakiteksti: ”raiskaus”) – lievä raiskaus, joiden kaikkien kohdalla tuomioistuinten perusteettomasti harrastama lepsu rangaistuskäytäntö loukkaa lievyydellään kansalaisten oikeudentuntoa, uhreista puhumattakaan.

 

Rippisalaisuuden kohdalla pitää pappien mielestäni katsoa kaikki pedofilia törkeäksi ja siis viranomaisille ilmoitettavaksi. Lapsiuhrien suojantarve on paljon suurempi kuin lakisaivartelu, jossa yritetään vetää rajaa ”törkeän” ja ”tavallisen” pedofilian välillä.

 

Varmuuden vuoksi kannattaa toki muuttaa myös nykyisiä lakitekstejä, niin että papeille on helpompaa toteuttaa yhtälöä, jossa kaikenlainen pedofilia on törkeää ja aina torjuttavaa.

 

On samalla myös tehtävä julkisvallan taholta selväksi, että laaja ilmoittamisvelvollisuus vastedes koskee kansankirkkojemme pappien lisäksi kaikkien muidenkin uskontokuntien pappeja tai vastaavia hengenmiehiä. Olivatpa roomalaiskatolisia, mormoneja, juutalaisia, muslimeja, buddhalaisia jne. jne. Lain on oltava sama kaikille.

 

  

erkkihavansi
Perussuomalaiset Kerava

oikeustieteen professori (eläkkeellä). Keravan kaupunginvaltuutettu 2013-2016, valtuustoryhmän puheenjohtaja. Sivutoiminen renki vaimon metsätilalla (Ruokolahti), vaarin virassa yhdelletoista 2-21-vuotiaalle (2015). Shakki-intoilija. http://www.erkkihavansi.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu