Erkki Havansi

Kiitos Paavo Lipposelle maankaivusta pakkoruotsin alta

Paavo Lipponen on viime päivinä mediassa jyrähdellyt pakkoruotsin puolesta tavalla, josta minä pakkoruotsin vastustajana kiitän lämpimästi. Lipposen iki-lipposmainen yliampuva tyylilaji tekee karhunpalveluksen pakkoruotsia vastaan - niin ärsyttävä ja epäviisas hänen karhumainen pakkotyylinsä on. 

Karhunpalvelukset ovat siis myyräntyötä pakkoruotsin maan alla. Perussuomalaisen kannalta huono puoli asiassa on, että Lipposen maalitauluksi joutunut pääkepuministeri Kiviniemi saa ilmaisia sympatiapisteitä suurelta ei-ruotsinkieliseltä yleisöltä. Kiviniemen propagoima venäjänopetus itärajalle ei nimittäin ole herkkua sekään. Njet: pikkusormenkin antaminen veli-venäläiselle on vaarallista (niin kieli- kuin maakauppa-asioissa), on se niin iso karhu tuo Venäjä-karhu. Paavo-karhu on sen rinnalla nallepuh-luokkaa.

Pakkoruotsista vielä sen verran, että taas kerran "julkistan" oman kantani. Eli siis vaikka pakkoruotsi pois suomenkielisistä kouluistamme, niin en toki vastusta ruotsinkielistemme äidinkielistä oikeusturvaa ja julkispalvelusten saantia niissä osissa Suomea, joissa he ovat vähintäänkin kohtalaisena vähemmistönä. Missä prosenttilukemassa tuollaisen vähemmistön alueellinen alaraja kulkisi, olkoon vielä auki. Ei se kuitenkaan pienempi saisi olla kuin jossakin 10 prosentin tietämissä.

"Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua tulla; olkaamme siis suomalaisia." (Arwidsson, jollainen itsekin olen, koska isäni oli Arvid!) 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Valinnan vapaus tilalle.

Kysymys johon vaan ei saa vastausta: Miksi suomenkielisten kieliopintoja halutaan kontrolloida niin kiivaasti Suomessa?

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Hyvä kysymys, Jarmo. Kai se suomenruotsalaistemme osalta on paljolti vuosikymmenten mittaista tottumista ylivahvaan asemaan vuosisataisen kielellisen (ja taloudellisen ja poliittisen) vallanpidon heijastuksena. Ja osa heistä kai luulee ja pelkää, että pakkoruotsi on se viimeinen pidäke, jonka murtuessa Suomesta ennen pitkää tulisi virallisesti yksikielinen maa.

Toimituksen poiminnat